Sidebar

Akademime Vilnius 2024Vokietijos akademinių stipendijų fondas (Studienstiftung des deutschen Volkes) kartu su Vilniaus Universiteto Istorijos fakultetu ir Europos humanitariniu universitetu Vilniuje skelbia priėmimą į Vasaros akademiją, kuri vyks Vilniaus universiteto Istorijos fakultete.

„Studienstiftung des deutschen Volkes“ – Vokietijos akademinių stipendijų fondas yra seniausias, didžiausias ir prestižiškiausias akademinis fondas Vokietijoje, skiriantis stipendijas gabioms studentėms ir studentams. Šiuo metu „Studienstiftung“ remia apie 13 900 studentų ir 1 400 doktorantų, kasmet priimama apie 2 000 naujų studentų ir 280 doktorantų. Studienstiftung stipendijos skiriamos išskirtinėms studentėms ir studentams, nepriklausomai nuo jų politinių, ideologinių ar religinių įsitikinimų ir pažiūrų.

„Studienstiftung“ stipendijos apima finansinę stipendiją ir įvairius akademinius renginius bei seminarus. Studienstiftung akademinės programos pagrindas yra vadinamosios Sommerakademien – vasaros akademijos, kurios suteikia galimybę dalyvauti intensyviuose kursuose, kuriuos veda geriausi šios srities ekspertai. Sommerakademien siūlo ne tik turtingą akademinę programą, bet ir kultūrines, menines ir sportines veiklas, galimybę motyvuotoms studentės ir studentams bendrauti tarpusavyje.

„Studienstiftung“ organizuoja akademijas ne tik Vokietijoje, bet ir siūlo kelias tarptautines akademijas. Viena iš šių „Studienstiftung“ tarptautinių akademijų vyks Vilniuje 2024 m. liepos 29 d. - rugpjūčio 7 d. Joje kviečiame dalyvauti Vilniaus universiteto ir Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentes ir studentus. Šiais metais taip pat siūlome vietas ir studentams iš kitų Vidurio ir Rytų Europos šalių.

Dalyvaudami Akademijoje, mokysitės labai motyvuotų studenčių ir studentų grupėje, o kursus dėstys tarptautiniu mastu pripažintos mokslininkės ir mokslininkai. Atkreipkite dėmesį, kad privaloma dalyvauti visuose savo darbo grupių užsiėmimuose. Galėsite naudotis turtinga akademine, socialine, sportine ir kultūrine veikla. Galėsite užmegzti ryšius su vienu iš pirmaujančių akademinių fondų Europoje ir praplėsti savo asmeninį, tarptautinį tinklą, nes Akademijos dalyvaus Lietuvos, Vokietijos, Šveicarijos ir JAV studentai ir mokslininkai. Ne mažiau svarbu, kad tai bus pusantros savaitės įkvepiančių akademinių mainų, bendravimo su įdomiais žmonėmis, ir tiesiog smagaus laiko.

Vilniaus universiteto ir Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentės ir studentai Akademijoje gali dalyvauti nemokamai.

Šiais metais galėsite rinktis iš šių kursų:

Laukiame susidomėjusių studenčių ir studentų paraiškų. Prašome siųsti trumpą motyvacinį laišką ir klausimus adresu iki gegužės 26 d.

Jei norite pasitarti, Akademijos absoleventė, Lietuvos istorijos instituto doktorantė Ieva Šimanauskaitė maloniai sutinka pasikalbėti. Rašykite jai adresu

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos