Sidebar

2024-05-24 15:00

Comic conŠiais metais populiariosios kultūros parodoje „Comic Con Baltics 2024“, kuri vyks gegužės 24–26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, išvysite ir Vilniaus universiteto (VU) stendą. Jame keturi VU fakultetai pristatys įvairias veiklas, susijusias su jų studijų programomis. Vienas iš dalyvaujančių fakultetų bus ir Istorijos fakultetas.

Heraldikos pagrindai ir herbų kūrimas

Herbai ir jų simbolika yra neatskiriama epinės fantastikos klasikos „Žiedų valdovo“ (Lord of the Rings) Viduržemio, septynių „Sostų žaidimų“ (Game of Thrones) karalysčių, naujai ekranizuotos mokslinės fantastikos „Kopos“ (Dune) visatos ar Hogvartso (Harry Potter) burtų ir kerėjimo mokyklos dalis. Tačiau paties herbo, kaip asmens, šeimos, miesto, korporacijos ar valstybės simbolio istorija, yra ne ką mažiau įdomesnė, nei patys fantastikos kūriniai. Herbų kūrimas, jų skaitymas ir vaizdavimas suformavo ypatingą heraldinę kalbą ir taisykles, kuri galioja realybėje ir net fantastikos kūriniuose.

Šių metų „Comic Con Baltics 2024“ kviečiame ateiti prie VU stendo ir padedant Istorijos fakulteto studentams susikurti savo asmeninį herbą. Sukurtą herbą galėsite atsispausdinti ant lipnaus popieriaus. Herbo kūrimo procesą konsultuos ir apie herbų istoriją pasakos Indiana Džounso personažas.

Fantastiškos istorijos ir istorija fantastikoje

Taip pat kviečiame į VU Istorijos fakulteto doktorantų ir fantastikos mėgėjų Dovydo Skarolskio bei Rūtos Miškinytes diskusiją „Jėzuitai Kopoje ir geopolitine ezoterika: fantastinės literatūros ir istorijos paralelės“, kurią moderuos Paulius Ambrazevičius. Diskusijoje išgirsite kaip siužetai iš istorijos įkvepia fantastikos autorius ir rašytojus, kaip seni istoriniai ir mitologiniai pasakojimai yra perkuriami moderniems laikams bei kitas su istorija ir fantastika susijusias temas. Diskusija vyks penktadienį (24 d.) 15 val. 5.2 salėje.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos