Sidebar

2024-03-28 17:00

Istorijos apologijaKovo 28 d., 17 val. VU Istorijos fakultete kviečiame į prancūzų istoriko, medievisto Marco Blocho knygos „Istorijos apologija, arba Istoriko amatas“ lietuviško vertimo pristatymą.Marcas Blochas savo didįjį gyvenimo liudijimą rašė itin sudėtingoje ir slogioje Antrojo pasaulinio karo kasdienybėje. Po jo žūties surastas rankraštis pirmą kartą publikuotas 1949 m. ir iki šiol išlieka viena pamatinių istoriografinių studijų.

Lietuviško vertimo proga kviečiame pasikalbėti apie Marcą Blochą, jo tyrimus ir keliamus esminius klausimus: kas yra istorija, kokia istoriko darbo prasmė, kokie istoriko darbo principai, kam istorija, kaip mokslas, reikalinga žmogui ir visuomenei.

Renginyje dalyvaus knygos vertėjas iš prancūzų kalbos Vytautas Volungevičius, knygos redaktorius Paulius Garbačiaukas, istorikas Nerijus Šepetys. Pokalbį moderuos istorikas Karolis Čižauskas.

 Facebook

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos