Sidebar

2022-12-14 17:00
hieraldikaGruodžio 14 d. 17 val. Vilniaus universiteto istorijos fakulteto 211 aud. vyks ketvirtasis, jau paskutinis, 35–erių metų veiklos sukaktį mininčios Lietuvos heraldikos komisijos inicijuojamo pokalbių ciklo „Heraldika šiandien. Terra incognita ir identiteto raiškos atradimai“ renginys, pokalbis „Švietimo, mokslo ir kultūros atspindžiai šiuolaikinėje Lietuvos heraldikoje“.
 

Herbas – tarsi vizitinė kortelė, simbolių kalba išreiškianti tai, kas svarbiausia asmeniui, institucijai, bendruomenei, valstybei. Kalbant apie šiuolaikinę heraldiką, tai ir kuriamo gyvo santykio su praeitimi išraiška bei praeities ir dabarties ryšio, ateities lūkesčių atspindys.

Svarbus Lietuvos heraldikos baras – herbai, kuriuose įprasminti Lietuvos šviesuoliai, jų atmintis, veikla, kūryba, švietimo ir mokslo iššūkiai, svarbios kultūrinės realijos. Ką mes perduodame ateinančioms kartoms, kokią praeitį norime užfiksuoti? Kokiu būdu galime tai padaryti? Kokie mokslo, švietimo ir kultūros aspektai atsiskleidžia šiuolaikiniuose Lietuvos herbuose? Kokias prasmes kuria ir istorijas slepia kai kurių Lietuvos aukštųjų mokyklų simbolika? Kokios yra Europos aukštųjų mokyklų simbolikos tendencijos? Kokia mokslo šviesos svarba buvo praeityje, dabartyje ir bus ateityje? Šie ir kiti klausimai bus gvildenami renginio metu. 
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos