Sidebar

dovydas pancerovas 15min studijoje pristato savo knyga kiborgu zemeKovo 13 d. 17 val. VU Istorijos fakultete, 211 auditorijoje knygos „Kiborgų žemė” pristatymas ir diskusija. Jos metu sužinosite apie knygos atsiradimo vizijas, aplinkybes. Taip pat diskusijoje bus kalbama apie autoriaus išgyvenimus Ukrainos karo metu ir kaip keičiasi žmogus karo situacijoje.

Kelionė į Ukrainą sukrečia autorių, bet jis dar ne kartą sugrįžta į karo siaubiamą šalį – jį užvado adrenalinas ir sunkūs išgyvenimai. Savo pirmojoje knygoje „Kiborgų žemė“ D. Pancerovas atvirai pasakoja ir apie keliones į frontą rytinėje Ukrainoje, apie ten užklupusius pavojus ir išgyvenimus. Autorius atskleidžia savo vidinę kelionę – nuo karo romantizavimo iki suvokimo, kad didvyriškos fronto istorijos kuriamos ant žmogiškumo palaikų.

Diskusijos moderatorius – knygos autorius, 15min.lt  tyrimų žurnalistas Dovydas Pancerovas.

Diskusijos dalyviai:

  • doc. dr. Aurimas Švedas – VU IF docentas, pokalbių knygos autorius „Irena  Veisaitė. Gyvenimas turėtų būti skaidrus“ autorius.
  • lekt. dr. Tomas Vaiseta – „Naujasis židinys – Aidai“ redaktorius, VU IF dėstytojas, romano „Orfėjas,  kelionė pirmyn ir atgal“ autorius.
  • doc. dr. Deividas Šlekys – TSPMI docentas, karybos ekspertas, monografijos „Mąslaus Vyčio beieškant“ autorius.

Ši knyga – 15min portalo inicijuoto socialinio projekto dalis. Visas šios knygos pelnas bus skirtas Lietuvos kariuomenei, o konkrečiai – dviem šiuolaikiškoms laisvalaikio-edukacinėms erdvėms Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotame pėstininkų batalione įrengti. Sukurtos erdvės užtikrins visavertį savo pilietinę pareigą garbingai atliekančių Lietuvos šauktinių ir šalies gynybai pasirengusių profesinės tarnybos karių laisvalaikį bei švietimą.

Po renginio bus galimybė įsigyti knygas bei gauti autoriaus autografą.

FB įvykis

Apie knygą taip pat skaitykite: Tomas Vaiseta apie Dovydo Pancerovo knygą „Kiborgų žemė“: „Tada Dovydas man melavo“

 

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos