Sidebar

Kviečiame dalyvauti Istorijos mokytojų seminare.

  • Pirmoji sesija vyks spalio 27–28 dienomis Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje.
    Istorijos mokytojų seminaro pirmoje sesijoje daug dėmesio skirsime „kito pažinimui“ istorijoje, aptarsime Lietuvos krikščioniškas istorines konfesijas, jų šiandienos realijas (ypač karo Ukrainoje kontekste). Gilinsimės į mirties sampratą ankstyvaisiais naujaisiais laikais. Taip pat aptarsime istorinės temos (pamokoje ar paskaitoje) aktualizavimo ir sudabartinimo principus, sužinosime kiek ir kokios naudingos medžiagos mokyklai galime rasti LRT kuriamame turinyje. Susipažinsime su naujomis muziejų ekspozicijomis.
    Programa

  • Antroji sesija vyks vasario 17–18 dienomis Vilniaus unviersiteto mokymo bazėje Puvočiuose.
    Antroje sesijoje aiškinsimės, kaip reikia pasakoti istorijas(ą), nagrinėsime skirtingų kompetencijų ugdymo istorijos pamokose aktualijas,  gilinsimės į temas, esančias šalia tradicinės istorijos lauko – antropologiją ir menotyrą. Taip pat nagrinėsime, kaip kokybiškai apklausti istorijos liudininką.

  • Trečioji sesija vyks balandžio 25 dieną Kernavėje.
    Trečioje sesijoje daug dėmesio skirsime archeologijos, paveldo ir kasdienybės istorijos temoms, analizuosime sudėtingesnes temas pagal atnaujintas mokyklines programas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos