Sidebar

mokytis visa gyvenima 2Vilniaus universiteto (VU) Mokymosi visą gyvenimą centras ir Istorijos fakultetas visuomenei pristato naują mokymų programą – „Grėsmė: istorinės patirtys ir pamokos“.

Daugelis šiuolaikinių pasaulio ir Lietuvos grėsmių nėra naujai atsiradusios. Žmogaus ir Vakarų civilizacijos istorinės patirtys rodo, kad jau šimtus ar tūkstančius metų susiduriame su panašiomis problemomis ir iššūkiais. Tą jau galėjome pajusti pasaulinės pandemijos akivaizdoje, tai suprantame matydami Rusijos karą prieš Ukrainą.

Kai kurių istorinių grėsmių analizė – tai žvilgsnis ne tik į praeitį, bet ir į save, savo aplinką, bendruomenę, į atskiras to dalis: kasdieninę empatiją, dezinformaciją, susidūrimą su nežinomybe, konfliktišką atmintį, nelengvą kito pažinimą, santykį su sovietmečiu. Kartu tai ir įdomus intelektualinis iššūkis su puikiais savo lauko profesionalais – VU Istorijos fakulteto dėstytojais – istorikais, antropologais, archeologais, paveldosaugininkais.

Daugiau informacijos apie mokymus ir registracijos formą rasite čia. Vietų skaičius ribotas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos