Sidebar

A.Pister konfTarptautinis senosios muzikos tinklas REMA po dvejus metus nuotolinių būdu organizuojamų veiklų savo narius vėl pakvietė į konferenciją, vykusią gyvai rugsėjo 30 - spalio 3 dienomis Prancūzijos Lione ir Ambronay. Vilniaus universiteto Istorijos fakultetui, kuris prie šio tinklo prisijungė šių metų pavasarį, konferencijoje atstovavo podoktorantūros stažuotoja muzikologė dr. Aleksandra Pister, pristačiusi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzikos tyrimą pranešime „Muziką viešosios diplomatijos tarnyboje: Giovanni Valentini ir jo veikla Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“.  Seni ir nauji tinklo nariai iš keliolikos Europos šalių susirinko ypatingoje vietoje – Ambronay benediktinų abatijoje. Čia nuo 1980-ųjų kasmet vyksta vienas garsiausių pasaulyje Ambronay senosios muzikos festivalis, šioje vietoje prieš 20 metų prasidėjo REMA tinklo veikla.

Susitikimo metu daug dėmesio skirta diskusijoms apie senąją muziką kaip gyvą kultūrą. Senosios muzikos pasaulis įprastai sutelktas į praeities rekonstravimą. Visgi jis –  svarbus šių dienų reiškinys, gyva ekosistema, atvira regionams, pasauliui ir ateičiai. Greta tradicinių pranešimų ir paskaitų, konferencijos dalyviai buvo pakviesti dalyvauti apskrito stalo diskusijose ir idėjų mainų grupėse. Vienu iš idėjų generavimo taikiniu tapo senosios muzikos formatas, kuriame susiburia trys pagrindinės partnerių grupės – tyrėjai, atlikėjai ir koncertų organizatoriai. Įprastai atlikėjai linkę būti svarbiausi scenoje, tačiau neišvengiamas yra jų ryšys su kitais dviem šio lauko dalyviais.

Konferencijos akimirkos - organizatorių nuotraukose.

Podoktorantūros projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis 09.3.3-LMT-K-712-19-0066.  

image description

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos